Teamfoto Nickenloo en Cooper Hoveniers
Werkzaam in Hoofddorp, hoofdvestiging Burgerbrug
Optimale bescherming voor uw schutting met beitsRedactie, 19 april 2024
Met kwast schutting beitsen

Terwijl de dagen in lengte toenemen, wordt het weer langzaam milder. Het duurt niet lang meer voordat u weer kunt relaxen in de tuin. Niemand zit te wachten op een lelijke schutting in het zicht, maar dat is gelukkig te vermijden.

Wanneer u uw schutting eenvoudig wilt verfraaien en beschermen voor de toekomst, is het raadzaam om te beitsen!Het is mogelijk om dit zelf te doen en zo kosten te besparen. Op deze blog zullen we stapsgewijs bespreken waarom beitsen cruciaal is, hoe het proces verloopt en wanneer u dit het beste kunt doen.

Wat is de rol van beits?

Beits is een stof die voorkomt dat het hout te veel water absorbeertBeits bevat kleurstoffen die beschermen tegen de zonnestralen en verkleuring van de schutting voorkomenVanwege deze eigenschappen functioneert beits als een beschermend laagje voor de schutting

Waarom zou u uw schutting moeten beitsen?

Waarom is het zo slim om uw schutting te beitsen?U zorgt voor een langdurige bescherming van uw schutting door te beitsen. In Nederland moet u rekening houden met onvoorspelbare weersomstandigheden.

De schutting lijdt onder de felle uv-stralen, regenbuien, hagel en de harde wind. Vooral de regen is een groot struikelblok omdat het hout van de schutting water opneemt. Hierdoor kan de schutting beschadigd of verzwakt raken omdat er bijvoorbeeld schimmel of houtrot kan ontstaan.

Om te voorkomen dat dit optreedt, is het belangrijk om uw schutting te onderhouden. Het beitsen van uw schutting is een goede keuze omdat het zorgt voor de benodigde bescherming in het Nederlandse weer. Het is niet nodig om de beits elk jaar te vernieuwen, de bescherming blijft lang aanwezig!

Schutting stapsgewijs behandelen met beits

Voorbereiding: uw schutting schoonmaken

Voordat u daadwerkelijk start met beitsen, moet u het juiste voorbereidende werk uitvoeren. Begin met het schoonmaken van de schutting als eerste stap. Het is essentieel om de schutting goed schoon te maken om alle mogelijke vuil en vorige behandelingen te verwijderen. Een hogedrukspuit kan hierbij van nut zijn.

Stap 2: Schuur zorgvuldig uw schutting

Vervolgens moet u de schutting schuren. Om alle houttypen goed te behandelen, dient u de schutting te schuren, behalve als de beitsinstructies anders aangeven. Met behulp van een schuurmachine of schuurpapier kunt u de schutting opschuren.

Stap 3: Uw schutting zorgvuldig reinigen

Bij het schuren is de schutting enigszins slordig geworden. De schutting nog een keer goed schoonmaken voordat u begint met beitsen is essentieel. Check of de schutting helemaal stofvrij is, anders kan dit in de schutting nestelen.

Wanneer de schutting stofvrij is, kunt u verdergaan met de laatste schoonmaaktaak. Het is raadzaam een borstel of een doekje met water te gebruiken. Gebruik geen hogedrukspuit, aangezien dit de toplaag van de schutting zou kunnen beschadigen.

Beits uw schutting in stap 4

Begin met het grondig roeren van de beits gedurende 1 minuut voordat u aan de slag gaat. Na het roeren is het tijd om de beits met een kwast gelijkmatig aan te brengen op de schutting. Na 24 uur wachten en het drogen van de eerste laag beits, kunt u moeiteloos de tweede laag aanbrengen

Zoeken

Snel een medewerker spreken?Bel 0226 768 400

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nickenloo en Cooper Hoveniers

Nickenloo en Coopers Hoveniers: De Groene Meesters van Noord-Holland.


Bij Nickenloo en Coopers Hoveniers, dé hoveniers van Noord-Holland, verwezenlijken wij uw droomtuin met vakmanschap en passie. Ons team van ervaren en creatieve professionals staat klaar om elke tuindroom tot leven te brengen, van ontwerp tot realisatie. Wij bieden een breed scala aan diensten: van het aanleggen van sfeervolle tuinen en het onderhouden van groene paradijzen tot gespecialiseerde boomverzorging en duurzame landschapsontwerpen.


Onze missie is om unieke buitenruimtes te creëren die niet alleen voldoen aan de wensen van onze klanten, maar deze ook overtreffen. Met een oog voor detail, een liefde voor groen en een diepgaande kennis van de lokale flora en ecologie, zorgt Nickenloo en Coopers Hoveniers ervoor dat elke tuin een oase van rust en schoonheid wordt.


Laat Nickenloo en Coopers Hoveniers uw buitenruimte transformeren. Ontdek de mogelijkheden en geniet van een tuin die het hele jaar door inspireert.


Reviews van Nickenloo en Cooper Hoveniers

Door A
Op 11 maart 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door red N
Op 28 juli 2021
10

super mooie tuin met bestrating en oprit aangelegd, wij zijn zeer tevreden hier over

Door M
Op 6 maart 2020
10
Review heeft geen inhoud