Teamfoto Nickenloo en Cooper Hoveniers
Werkzaam in Hoofddorp, hoofdvestiging Burgerbrug
Uw tuin zelf verharden met bestrating Redactie, 2 mei 2024
Straatwerk tuin

Zelf uw tuin bestraten kan een aangename ervaring zijn, waarbij u uw buitenruimte omtovert tot een functionele en aantrekkelijke omgeving. Met een correcte voorbereiding, het juiste materiaal en zorgvuldig vakmanschap kunt u een duurzame en mooi bestrate tuin creëren die vele jaren meegaat. Wij begeleiden u van begin tot eind bij het proces van het bestraten van uw tuin in deze blog.

Het opstellen en voorbereiden van uw tuinbestrating

Zorg ervoor dat u een gedegen planning maakt voordat u aan de slag gaat. Zorg ervoor dat u de tuinoppervlakte precies opmeet en een gedetailleerd plan maakt van hoe u de tuin wilt hebben na het bestraten. Denk aan zaken zoals looproutes, terrassen, bloemperken en eventuele speciale toevoegingen die u in uw tuin wilt hebben.

Na dit punt is het van belang om de ondergrond voor te bereiden. Verwijder alle planten, gras en andere materialen van het gebied dat u wilt bestraten. Delf de grond tot een diepte van ongeveer 15-20 cm om ruimte te creëren voor de bestrating en ondergrondmaterialen.

Selecteer de correcte materialen voor uw bestratingsproject

Een goede keuze van materialen vormt de basis voor een succesvol bestratingsproject. Overweeg duurzaamheid, esthetiek, onderhoud en budget bij het overwegen van verschillende opties, zoals betonklinkers, natuursteen, baksteen en keramische tegels. Naast de eigenlijke bestrating heeft u ook materialen nodig voor de ondergrond, zoals zand, grind en eventueel stabilisatiemateriaal zoals gebroken puin.

Het verbeteren van uw tuin met variërende legpatronen en ontwerpen

Wanneer u begint met het aanleggen van de bestrating, is het handig om eerst het gewenste legpatroon te kiezen. Populaire mogelijkheden omvatten onder andere het visgraatpatroon, het blokpatroon en het wildverband. Test diverse lay-outs totdat u de ideale uitstraling voor de tuin heeft bereikt.

Stap 4: Het plaatsen van bestrating

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd om te beginnen met het aanleggen van de bestrating in uw tuin. Leg de stenen eerst langs een rechte lijn, zoals een muur of een rand, en werk dan langzaam naar buiten toe. Controleer met een waterpas of de bestrating waterpas ligt en voeg extra zand toe om oneffenheden weg te werken.

Breng de laatste hand aan uw tuinbestrating en zorg voor onderhoud

Wanneer de bestrating afgerond is, is het tijd voor de laatste afwerkingen. Verwijder overtollig zand van het oppervlak en hecht de bestrating goed met een trilplaat. Sluit de naden tussen de stenen met voegzand of voegmortel om onkruidgroei te voorkomen.

Om uw bestrate tuin in goede conditie te behouden, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Zorg ervoor dat u regelmatig de bestrating schoonveegt om vuil en bladeren te verwijderen en eventuele beschadigingen of verzakkingen direct aan te pakken. Met een beetje handigheid en de juiste tips kunt u zelf uw tuin bestraten en een prachtige buitenruimte creëren waar u trots op mag zijn.

Twijfelt u om een professional in te schakelen?

Vraagt u zich af of u dit klusje zelf wilt uitvoeren?Voor professionele ondersteuning bij het klusje, staat Nickenloo en Cooper Hoveniers voor u klaar. Zo krijgt uw tuin de gewenste bestrating, zonder dat u daar zelf veel werk aan heeft!

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0226 768 400

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nickenloo en Cooper Hoveniers

Nickenloo en Coopers Hoveniers: De Groene Meesters van Noord-Holland.


Bij Nickenloo en Coopers Hoveniers, dé hoveniers van Noord-Holland, verwezenlijken wij uw droomtuin met vakmanschap en passie. Ons team van ervaren en creatieve professionals staat klaar om elke tuindroom tot leven te brengen, van ontwerp tot realisatie. Wij bieden een breed scala aan diensten: van het aanleggen van sfeervolle tuinen en het onderhouden van groene paradijzen tot gespecialiseerde boomverzorging en duurzame landschapsontwerpen.


Onze missie is om unieke buitenruimtes te creëren die niet alleen voldoen aan de wensen van onze klanten, maar deze ook overtreffen. Met een oog voor detail, een liefde voor groen en een diepgaande kennis van de lokale flora en ecologie, zorgt Nickenloo en Coopers Hoveniers ervoor dat elke tuin een oase van rust en schoonheid wordt.


Laat Nickenloo en Coopers Hoveniers uw buitenruimte transformeren. Ontdek de mogelijkheden en geniet van een tuin die het hele jaar door inspireert.


Reviews van Nickenloo en Cooper Hoveniers

Door A
Op 11 maart 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door red N
Op 28 juli 2021
10

super mooie tuin met bestrating en oprit aangelegd, wij zijn zeer tevreden hier over

Door M
Op 6 maart 2020
10
Review heeft geen inhoud